Creveţi fripţi cu sos de unt şi usturoi
PrinteazaCreveţi fripţi cu sos de unt şi usturoi din: creveti, usturoi, sare, piper, zeama de lime, ulei de masline, unt, sos worcestershire, suc de lamaie, hot sauce, usturoi, sare.
- 1 kg creveti mari, decorticati
- 1 catel mare de usturoi, bine zdrobit
- sare si piper dupa gust
- zeama de la 1 lime sau 1 lamaie
- 1/3 cana ulei de masline
- sos:
- 1/2 cana unt
- 1 lingurita sos worcestershire
- 1 lingura suc de lamaie (de la circa 1/2 lamaie)
- 1/8 lingurita hot sauce
- 1 catel mare de usturoi, bine zdrobit
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Combinaţi într-un castron usturoiul zdrobit, frecat cu puţină sare, zeama de lime şi uleiul de măsline. Puneţi creveţii, amestecaţi-i să se acopere cu condimentele. Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l în frigider 2 ore.
Inşiraţi creveţii pe frigărui şi frigeţi-i la cca 15 cm de jar, timp de 5-6 min, întorcându-i frecvent.
Preparaţi sosul într-o crăticioară. Topiţi untul, adăugaţi restul ingredientelor şi lăsaţi la foc mic aproximativ 1 min, să se încălzească bine (dar fără să se încingă prea tare).
Serviţi sosul fierbinte cu creveţii sau alte fructe de mare la grătar.
Creveţi fripţi cu sos de unt şi usturoi
Pofta buna!