Creveti la gratar cu mix de condimente
PrinteazaCreveti la gratar cu mix de condimente din: apa, sare, zahar, creveti, sare, piper, ketchup, suc de lamaie, hrean, sos iute si condimente old bay.
- 2 cesti de apa
- Un sfert de ceasca de sare
- Un sfert de ceasca de zahar
- 24 de creveti in crusta (450 de grame)
- Sare si piper negru macinat, pentru gust
- Jumatate de ceasca de ketchup
- Sucul de la jumatate de lamaie si cateva lamai taiate in jumatati pentru gratar
- O lingura de hrean gatit
- O lingurita de sos iute
- O lingura de condimente de tip Old Bay/condimente
Mod de preparare:
Amesteca intr-o cratita apa, sarea si zaharul. Incalzeste amestecul cat sa se dizolve zaharul si sarea.
Asteapta sa se raceasca saramura, apoi pune o ceasca de gheata. Adauga crevetii la saramura si lasa-i acolo 30 de minute.
Intre timp, combina intr-un bol sucul de lamaie, ketchupul, hreanul si sosul iute.
Incalzeste gratarul sau o tigaie grill la foc mare. Scurge crevetii si sterge-i cu servetele din hartie.
Condimenteaza-i cu amestecul de condimente si pune-i pe gratar alaturi de jumatatile de lamai.
Frige crevetii pana cand crusta se rumeneste usor, iar carnea devine roz. Lasa lamaile pana cand au urme de gratar.
Aranjeaza crevetii si lamaile pe un platou, cu sosul cocktail pus separat.
Pune pe masa si un bol gol in care sa arunci crustele crevetilor.
Creveti la gratar cu mix de condimente
Pofta buna!
prietenului meu ii plac crevetii, o sa-i fac o surpriza 🙂
Unde-s crevetii la gratar ca eu nu-i vad