Creveti la gratar cu sos de fenicul si mere
PrinteazaCreveti la gratar cu sos de fenicul si mere din: crevetu, ulei de masline, sare, piper negru, seminte de fenicul, suc de lamaie, suc de mere, fenicul, usturoi, ulei de masline extravirgin si cateva fire de chives proaspete.
Ingrediente:
- 600 g creveţi cruzi, fără cap
- 1 lingură ulei de măsline
- sare şi piper negru
pentru sos:
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri suc de mere
- 50 g fenicul, feliat subţire
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
ornare:
- câteva fire de chives proaspete
Mod de preparare:
Se curăţă creveţii, păstrând carcasa de pe cozi. Se taie creveţii de-a lungul spatelui cu un cuţit ascuţit şi se scoate tubul digestiv.
Se clătesc, iar apoi se usucă pe un şerveţel de hârtie.
Se încălzeşte la foc potrivit o cratiţă care nu lipeşte. Se rumenesc fără ulei seminţele de fenicul 1-2 minute.
Seminţele se macină într-o râşniţă sau într-un mojar Se amestecă cu I lingură suc de lămâie şi cu celelalte ingrediente pentru sos.
Se poate adăuga mai mult suc de lămâie, după gust. Se încălzeşte grătarul din cuptor la flacără potrivită.
Se tăvălesc creveţii prin ulei şi se asezonează după gust, iar apoi se fac la grătar câte 2 minute pe fiecare parte, până când devin roz şi opaci.
Se împart creveţii pe 4 farfurii, se toarnă peste ei sos, se ornează cu frunze de chives şi se servesc calzi sau la temperatura camerei.
Creveţii se pot pregăti sub formă de frigărui. De asemenea se pot pregăti într-o tigaie pentru grătar. Se potriveste cu orez fiert sau cartofi la abur.
Creveti la gratar cu sos de fenicul si mere
Poftă bună!