Creveti la gratar cu sos de fenicul si mere

Printeaza

Creveti la gratar cu sos de fenicul si mere din: crevetu, ulei de masline, sare, piper negru, seminte de fenicul, suc de lamaie, suc de mere, fenicul, usturoi, ulei de masline extravirgin si cateva fire de chives proaspete.

Ingrediente:

  • 600 g creveţi cruzi, fără cap
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare şi piper negru

pentru sos:

  • 1 linguriţă seminţe de fenicul
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri suc de mere
  • 50 g fenicul, feliat subţire
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin

ornare:

  • câteva fire de chives proaspete

 

Mod de preparare:

Se curăţă creveţii, păstrând carcasa de pe cozi. Se taie creveţii de-a lungul spatelui cu un cuţit ascuţit şi se scoa­te tubul digestiv.

Se clătesc, iar apoi se usucă pe un şerveţel de hârtie.

Se încălzeşte la foc potrivit o cratiţă care nu lipeşte. Se rumenesc fără ulei seminţele de fenicul 1-2 minute.

Se­minţele se macină într-o râşniţă sau într-un mojar Se amestecă cu I lingură suc de lămâie şi cu celelalte ingre­diente pentru sos.

Se poate adăuga mai mult suc de lămâie, după gust. Se încălzeşte grătarul din cuptor la flacără potrivită.

Se tăvălesc creveţii prin ulei şi se asezonează după gust, iar apoi se fac la grătar câte 2 minute pe fiecare parte, până când devin roz şi opaci.

Se împart creveţii pe 4 farfurii, se toarnă peste ei sos, se ornează cu frunze de chives şi se servesc calzi sau la temperatura camerei.

Creveţii se pot pregăti sub formă de frigărui. De asemenea se pot pregăti într-o tigaie pentru grătar. Se potriveste cu orez fiert sau cartofi la abur.

Creveti la gratar cu sos de fenicul si mere

Creveti la gratar cu sos de fenicul si mere

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.