Creveţi în crustă de tăieţei de orez
PrinteazaO reteta de creveti in crusta de taitei de orez din: creveti, taitei de orez, dovlecel, vanata, ardei gras, pastai de fasole verde, sparanghel, morcov, stafide, seminte de pin si fistic, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare, piper, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamon, foaie de dafin si boia iute.
- 16 creveţi
- 50 g tăieţei de orez
pentru ghiveci:
- 1 dovlecel
- 1/2 vânătă
- 1/3 ardei gras
- 10 păstăi de fasole verde
- 4 bucăţi sparanghel
- 1 morcov
- 4 frunze busuioc
- 1 lingură stafide
- 1 lingură seminţe de pin şi fistic
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
pentru sos:
- 1/2 ceapă mică
- 1/2 căţel de usturoi
- 1 vârf de linguriţă ghimbir pulbere
- 1 foaie de dafin
- cardamom
- 1 vârf de linguriţă boia iute
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Spală şi curăţă bine toate legumele, apoi taie-le cubuleţe. Inmoaie busuiocul şi usturoiul în uleiul de măsline încins, pune legumele şi căleşte-le circa 3 minute.
Adaugă legumelor stafidele, seminţele de pin şi fistic. Potriveşte gustul de sare şi piper.Curăţă creveţii de capete şi de crustă, apoi înveleşte carnea rămasă în tăieţei de orez fierţi. Foloseşte resturile de la creveţi pentru prepararea unei supe de crustacee.
Curăţă ceapa şi taie-o foarte mărunt, încinge într-o tigaie 1 lingură de ulei, pune în ea ceapa tocată, usturoiul, ghimbirul ras, foaia de dafin şi cardamomul; adaugă boiaua, supa de crustacee strecurată şi lasă totul să fiarbă 5 minute din momentul în care lichidul clocoteşte.
Trece compoziţia obţinută prin sită, adaugă 3 linguri de ulei şi pune la fiert, amestecând continuu până când capătă consistenţă. Prăjeşte 2 minute creveţii înveliţi în tăieţei într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins, apoi aşază-i peste legumele puse în farfurii. Toarnă puţin sos şi serveşte.
Creveţi în crustă de tăieţei de orez
Pofta buna!