Creveti in sos cu usturoi
PrinteazaCreveti in sos cu usturoi din: creveti, ceapa, praz, ulei de masline, usturoi, vin alb, smantana, telina, ardei iute, ardei capia, cimbru, sare, piper, pasta de tomate, orez si frunza de dafin.
- 300 g creveti
- o ceapa
- praz
- o lingura ulei de masline
- usturoi
- 250 ml vin alb sec
- 120 g smantana
- o telina mica
- un ardei iute mic
- un ardei capia verde
- cimbru
- sare
- piper
- pasta de tomate
- orez
- frunza de dafin
Mod de preparare:
Creveţii se curăţă, se spală şi se pun într-un bol la rece. Se curăţă un fir de praz, se spală şi se toacă mărunt. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă. Se încinge untu1! şi uleiul de măsline, se pune prazul, se căleşte cinci minute apoi se adaugă ceapa şi usturoiul.
Se presară ardeiul iute şi ardeiul capia tocaţi mărunt, se călesc până se înmoaie, se adaugă creveţii şi se călesc două minute. Se toarnă vinul alb şi smântână, se condimentează, se presară cimbru după gust şi se fierbe totul zece minute la foc mediu, ca să nu se lipească.
Se verifică de gust, se adaugă sare şi piper dacă mai este nevoie şi se presară cimbru proaspăt. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se îmbine aromele cinci minute. Se servesc ca atare sau cu orez fiert cu pasta de tomate si frunza de dafin.
Creveti in sos cu usturoi
Pofta buna!
Foarte buni crevetii facuti in felul asta