Creveti in sos de ardei
PrinteazaCreveti in sos de ardei din: ardei copti, ardei iute, usturoi, firimituri de paine, piper, creveti mari, ou, faina, ulei.
- 3 ardei copţi la borcan
- 1 ardei iute roşu
- 5 căţei de usturoi
- cca 4 linguri de firmituri de pâine albă
- sare
- piper
- 20 de creveţi mari
- 1 ou
- 2 1/2 de linguri de făină
- 100 ml lapte ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Ardeii se scurg şi se taie bucăţele. Ardeiul iute se curăţă, se spală şi se taie în jumătăţi, apoi se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se taie cubulete.
Se pasează împreună cu ardeiul iute şi cu ardeii. Se adaugă firmituri de pâine până când sosulîncepe să se lege. Se asezonează cu sare şi cu piper. Usturoiul se curăţă.
Creveţii se curăţă de coajă, dar se păstrează codiţa. Se bate oulîmpreunc cu făina-până rezultă o compoziţie omogenă. Se înglobează treptat laptele.
Creveţii se trec prin ou şi se prăjesc 5 minute în ulei încins. Apoi se scot din tigaie şi se scurg. Se servesc împreună cu sosul condimen tat de ardei.
Pofta buna!