Creveti in sos de maioneza si usturoi

Printeaza

Creveti in sos de maioneza si usturoi din: creveti, usturoi, ulei, ou, mustar, lamaie, sare.
Ingrediente:Creveti in sos de maioneza si usturoi

  • 400 g creveţi
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 pahar de ulei
  • 1 ou
  • 4 gălbenuşuri
  • 1 lingură muştar
  • zeama de la 1 lămâie
  • sare

Mod de preparare:

Se ia o pungă de creveţi fierţi congelaţi din comerţ şi se lasă 30 de minute în apă călduţă, la dezgheţat. Se fierbe tare 1 ou. Se curăţă şi se freacă gălbenuşul fiert, cu muştarul şi sarea. Se pune uleiul câte puţin, amestecând mereu şi se adaugă pe rând cele 3 gălbenuşuri crude. Se freacă mereu cu lingura, turnând uleiul în fir subţire, până se obţine o maioneză tare.

Se subţiază maioneza cu zeama de lămâie şi se mai freacă puţin. Se curăţă usturoiul, se zdrobeşte cu aparatul special şi se amestecă în maioneză. In sosul de maioneză se pun creveţii dezgheţaţi şi bine scurşi de apă şi se amestecă.

Se pune totul într-un castron, se ornează cu feliuţe de lămâie şi se serveşte rece.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.