Creveti in sos de smantana
PrinteazaCreveti in sos de smantana din: creveti, unt, amidon, lapte, smantana, lamaie, galbenusuri, usturoi, marar, sare, piper.
- 250 g creveti decorticati prefierti
- 50 g unt
- 1 lingura amidon
- 200 ml lapte
- 300 g smantana
- 1 lamaie
- 2 galbenusuri
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Topiţi într-o tigaie untul şi prăjiţi în acesta creveţii, la foc mic, circa 2-3 minute. Adăugaţi amidonul şi după 1 minut puneţi laptele, tumându-l câte puţin şi amestecând încontinuu. Adăugaţi căţelul de usturoi, întreg, şi zeama de la jumătate de lămâie.
Potriviţi de sare şi piper, acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 5 minute. La final, luaţi tigaia de pe foc, adăugaţi smântână amestecată cu gălbenuşurile şi mararul tocat mărunt. Omogenizaţi bine şi serviţi preparatul cald, ornat cu feliuţe de lămâie si mărar.
Creveti in sos de smantana
Pofta buna!