Creveti in stil clasic
PrinteazaCreveti in stil din: ardei, usturoi, patrunjel, ulei de masline, zeama de lamaie, sare, creveti.
- 2 ardei iuţi roşii
- 1 ardei iute verde
- 4 căţei de usturoi
- 7-8 fire de pătrunjel
- 100 ml ulei de măsline
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 1 linguriţă de sare de mare grunjoasă
- 500 g creveţi
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Ardeii se curăţă, se spală şi se taie in jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi seminţele, iar pulpa se toacă mărunt, la fel ca şi usturoiul cojit şi pătrunjelul spălat şi scuturat de apă.
Ardeii se amestecă bine cu uleiul de măsline, usturoiul, zeama de lămâie şi sarea. Se înglobează creveţii, astfel încât aceştia să fie unşi pe toate părţile, apoi compoziţia se pune într-o cazuela.
Aceasta se bagă circa 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 175 °C. Creveţii se presară cu pătrunjel şi se servesc.
Creveti in stil clasic
Pofta buna!