Creveti inabusiti cu sos
PrinteazaCreveti inabusiti cu sos din: crevete, carne, castane, ulei, ou, sare, piper, faina, vin, ghimbir.
- 450 g crevete
- 85 g carne grasă de porc
- 150 g castane
- 6 linguri ulei de arahide
- 1 ou
- 1/2 linguriţă sare
- 1/4 linguriţă bicarbonat
- 2 linguri făină
- 1 lingură vin
- 1 lingură rădăcină ghimbir tocat
- piper
Mod de preparare:
Se pregătesc crevetele şi se taie mărunt împreună cu carnea. Castanele se decojessc, se spală şi se taie mărunt, amestecându-se cu creveteile şi carnea.
Se adaugă, omogenizându-se bine, oul, făina dlizolvată în apă, bicarbonatul, vinul şi piperul. Când compoziţia a căpătat consistenţă, se prepară chifteluţe rotunde.
Se pun la prăjit, una câte una, în uleiul de arahide din tigaie, bine încins. In tigaie se presează cu un cuţit lat înmuiat în ulei, pentru a căpăta o formă plată.
Când sunt gata, se lasă să se scurgă bine de ulei. In tigaia în care au fost preparate se mai lasă trei linguri de ulei şi se prăjeşte (căleşte) ghimbirul, până ce începe să-şi degajă aroma.
Se toarnă deasupra o treime(de ceaşcă cu apă fierbinte şi se pun înapoi chiftelele. Se lasă până ce se pătrund bine cu sos.
Pofta buna!