Creveţi înăbuşiţi cu roşii şi ardei

Printeaza

Creveţi înăbuşiţi cu roşii şi ardei din: creveti decorticati, ulei, cartofi, ceapa, rosie, usturoi, otet de vin rosu, sos de soia, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Creveti_înabusiti_cu_rosii_si_ardei

  • 750 g creveti decorticati
  • 1/4 cana ulei
  • 2 cani cubulete de cartofi fierti
  • 1 ceapa mare, taiata pestisori
  • 1 rosie mare, taiata bucati
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 3 linguri otet din vin rosu
  • 2 linguri sos de soia
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

încingeţi uleiul într-o cratiţă sau un wok. Prăjiţi, la foc mediu spre mare, ceapa, usturoiul şi roşia cca 3 min, până se înmoaie, amestecând mereu. Adăugaţi creveţii, creşteţi focul şi lăsaţi să se mai prăjească încă 3-4 min, amestecând continuu.

După aceasta, puneţi în cratiţă şi oţetul, sosul de soia şi cartofii, să mai fiarbă încă 3 min. Potriviţi de sare şi piper, presăraţi pătrunjel şi serviţi.

Creveţi înăbuşiţi cu roşii şi ardei

Creveti_înabusiti_cu_rosii_si_ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.