Creveţi înăbuşiţi cu roşii şi ardei
PrinteazaCreveţi înăbuşiţi cu roşii şi ardei din: creveti decorticati, ulei, cartofi, ceapa, rosie, usturoi, otet de vin rosu, sos de soia, sare, piper, patrunjel.
- 750 g creveti decorticati
- 1/4 cana ulei
- 2 cani cubulete de cartofi fierti
- 1 ceapa mare, taiata pestisori
- 1 rosie mare, taiata bucati
- 3 catei de usturoi, tocati
- 3 linguri otet din vin rosu
- 2 linguri sos de soia
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
încingeţi uleiul într-o cratiţă sau un wok. Prăjiţi, la foc mediu spre mare, ceapa, usturoiul şi roşia cca 3 min, până se înmoaie, amestecând mereu. Adăugaţi creveţii, creşteţi focul şi lăsaţi să se mai prăjească încă 3-4 min, amestecând continuu.
După aceasta, puneţi în cratiţă şi oţetul, sosul de soia şi cartofii, să mai fiarbă încă 3 min. Potriviţi de sare şi piper, presăraţi pătrunjel şi serviţi.
Creveţi înăbuşiţi cu roşii şi ardei
Pofta buna!