Sunca la Saramură: Tradiție și Savoare în Bucătăria Ta din: sunca de porc, apa, sare, zahar, piper, dafin, piper, rozmarin, usturoi. Sunca la saramură reprezintă o tehnică veche, care își păstrează popularitatea datorită capacității de a transforma carne obișnuită într-un deliciu cu arome concentrate și o textură de neegalat. Această metodă de conservare, prin utilizarea […]
Creveti inveliti in rosie
PrinteazaCreveti inveliti in rosie din: creveti, unt, rosii, ulei, mustar, smantana, miere, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g creveţi mari decorticaţi
- 2 linguri cu unt
- 4 roşii
Pentru sos:
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 1 lingură cu muştar Dijon
- 1 lingură cu smântână
- 1 linguriţă cu miere
- pătrunjel verde
- sare, piper
Mod de preparare:
Unge creveţii decorticaţi cu unt încins şi aşază-i pe grătar pentru 15 minute, între timp, pregăteşte sosul: amestecă muştarul cu cele trei linguri de ulei de măsline (pe ultima, toarn-o puţin câte puţin, ca la maioneză).
Când cele două ingrediente s-aulegat, pune ketchup- ul şi smântână. Condimentează cu sare şi piper şi adaugă mierea.
La final, pune pătrunjelul tăiat fin. Taie roşiile pe jumătate. Scoate pulpa şi umple o jumătate cu sos.
Pune creveţii şi acoperă-i cu cealaltă jumătate. Procedează la fel cu restul de roşii.
Creveti inveliti in rosie
Pofta buna!