Creveţi iuţi cu unt
PrinteazaO reteta de creveti iuti cu unt din: unt, ulei de masline, usturoi, ardei iute, boia dulce, creveti, zeama de lamaie, patrunjel si franzela.
- 25 g de unt
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi, tocati fin
- 1 ardei iute rosu, cu seminte, tocat fin
- 1/2 lingurita boia dulce
- 12-20 creveti mari cruzi, nedecorticati
- zeama de la 1 lamaie, plus cateva felii pentru un bol de spalat
- 1/2 legatura mica de patrunjel, tocat mare
- 1 franzela mica cu coaja crocanta, incalzita inainte de a o servi
Mod de preparare:
Se topesc untul şi uleiul într-o tigaie. Se adaugă usturoiul, ardeiul iute şi boiaua, apoi se se lasă pe foc unu-două minute, până când usturoiul devine auriu.
Se măreşte focul, se adaugă creveţii şi se prăjesc câteva minute, amestecând, până ce devin roz. Se iau de pe foc, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă zeama de lămâie şi pătrunjelul.
Se pun câteva felii de lămâie într-un bol cu apă călduţă, se aduce un bol pentru cochilii, apoi se mănâncă cu mâna şi cu bucăţi de pâine caldă.
Creveţi iuţi cu unt
Pofta buna!