Creveţi iuţi cu unt

Printeaza

O reteta de creveti iuti cu unt din: unt, ulei de masline, usturoi, ardei iute, boia dulce, creveti, zeama de lamaie, patrunjel si franzela.

Ingrediente:Creveţi iuţi cu unt

  • 25 g de unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 ardei iute rosu, cu seminte, tocat fin
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 12-20 creveti mari cruzi, nedecorticati
  • zeama de la 1 lamaie, plus cateva felii pentru un bol de spalat
  • 1/2 legatura mica de patrunjel, tocat mare
  • 1 franzela mica cu coaja crocanta, incalzita inainte de a o servi

 

Mod de preparare:

Se topesc untul şi uleiul într-o tigaie. Se adaugă usturoiul, ardeiul iute şi boiaua, apoi se se lasă pe foc unu-două minute, până când usturoiul devine auriu.

Se măreşte focul, se adaugă creveţii şi se prăjesc câteva minute, amestecând, până ce devin roz. Se iau de pe foc, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă zeama de lămâie şi pătrunjelul.

Se pun câteva felii de lămâie într-un bol cu apă călduţă, se aduce un bol pentru cochilii, apoi se mănâncă cu mâna şi cu bucăţi de pâine caldă.

Creveţi iuţi cu unt

Creveţi iuţi cu unt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.