Creveţi jumbo cu sparanghel şi orez

Printeaza

Creveţi jumbo cu sparanghel şi orez din: sparanghel, orez, ulei, creveti, ghimbir, sos de soia, zahar, vin, unt, sare, piper.

Ingrediente:Creveti_jumbo_cu_sparanghel_si_orez

  • 2 legaturi de sparanghel
  • 200 g orez
  • 2 linguri de ulei
  • 12 creveti sau cozi de creveti jumbo
  • 2 linguri ghimbir ras
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingura vin alb sec
  • unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert orezul cu supă de pui (eventual făcută din cub). Curăţaţi sparanghelul de partea lemnoasă. Puneţi sparanghelul într-o oală de îngustă şi înaltă, vertical, cu vârfurile în sus, şi turnaţi apă clocotită cât să rămână vârfurile puţin afară din apă. Fierbeţi-l 3 min.

Scurgeţi-l, dar păstraţi în oală cca 2 linguri de lichid; tăiaţi-l bucăţi şi puneţi-l la loc în oală. Adăugaţi peste sparanghel ghimbirul, sosul de soia, zahărul, vinul, sare şi piper după gust. Amestecaţi uşor şi lăsaţi-l să mai fiarbă cca 5 min.

Decorticaţi creveţii, pudraţi-i cu sare şi piper. încingeţi uleiul într-o tigaie şi prăjiţi-i cca 3 min, pe ambele părţi, până îşi schimbă culoarea. Când toate sunt gata, distribuiţi orezul fierbinte în farfurii, puneţi un cubuleţ de unt deasupra, apoi creveţi şi sparanghel cu puţin sos.

Creveţi jumbo cu sparanghel şi orez

Creveti_jumbo_cu_sparanghel_si_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.