Creveti la cuptor cu feta
PrinteazaCreveti la cuptor cu feta din: ceapa verde, usturoi, ghimbir, chilli, rosii, melasa de rodie, creveti, ulei de masline, oregano, iaurt, feta, menta, paine.
- 12 fire ceapa verde, tocata
- 4 catei de usturoi, tocati
- 5 cm ghimbir proaspat, curatat de coaja si tocat
- 1 lingura praf de chilli
- 4 rosii, taiate cuburi
- 2 linguri melasa de rodie
- 6 linguri ulei de masline
- 350 g creveti proaspeti
- 1 lingurita oregano uscat
- 200 g iaurt
- 150 g feta
- 3 linguri menta proaspata, tocata
- lipie sau paine pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un vas neaderent încinge 3 linguri ulei şi prăjeşte ceapa verde, usturoiul, ghimbirul, praful de chilii, roşiile şi melasa de rodie 5 min, până când se înmoaie. Transferă înfr-un vas rezistent la cuptor.
Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Adaugă creveţii şi oregano şi amestecă. Combină iaurtul cu feta şi aproape toată menta şi uleiul rămas. Pune câte lingură deasupra şi dă la cuptor 10 min.
Presară menta rămasă serveşte cu proaspătă de înmuiat sosul din vas.
Creveti la cuptor cu feta
Pofta buna!