Creveti la gratar cu salsa

Printeaza

Creveti la gratar cu salsa din: creveti, frunze de patrunjel, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Creveti_la_gratar_cu_salsa

  • 1 kg creveti, cu sau fara piele

Salsa

  • 1 cana frunze de patrunjel proaspat, tocate
  • 2 catei de usturoi, cojiti si zdrobiti
  • 1 lingura ghimbir decojit si zdrobit
  • 1 ardei iute fara coada, fara seminte, tocat
  • 1/4 cana ulei de masline (sau de porumb ori canola)
  • suc proaspat de lamaie
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Prepara sosul de salsa cu patrunjel. Da drumul la gratar (focul sa nu fie foarte iute) si pune grilajul la minimum 10 cm de sursa de caldura. Frige crevetii pe ambele parti, pana cand cochiliile devin foarte fierbinti sau carnea devine foarte roz, ba chiar usor maronie. Se serveste imediat cu sosul salsa.

Amesteca in blender patrunjelul, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute si uleiul. Mixeaza totul pana obtii un piure fin, adaugand ulei cat e nevoie si curatand ingredientele de pe peretii blenderului daca e necesar. Muta salsa intr-un castron, adauga sare si piper si subtiaza totul cu 1 sau 2 linguri de suc de lamaie.

Creveti la gratar cu salsa

Creveti_la_gratar_cu_salsa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.