Creveti la gratar cu salsa
PrinteazaCreveti la gratar cu salsa din: creveti, frunze de patrunjel, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.
- 1 kg creveti, cu sau fara piele
Salsa
- 1 cana frunze de patrunjel proaspat, tocate
- 2 catei de usturoi, cojiti si zdrobiti
- 1 lingura ghimbir decojit si zdrobit
- 1 ardei iute fara coada, fara seminte, tocat
- 1/4 cana ulei de masline (sau de porumb ori canola)
- suc proaspat de lamaie
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Prepara sosul de salsa cu patrunjel. Da drumul la gratar (focul sa nu fie foarte iute) si pune grilajul la minimum 10 cm de sursa de caldura. Frige crevetii pe ambele parti, pana cand cochiliile devin foarte fierbinti sau carnea devine foarte roz, ba chiar usor maronie. Se serveste imediat cu sosul salsa.
Amesteca in blender patrunjelul, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute si uleiul. Mixeaza totul pana obtii un piure fin, adaugand ulei cat e nevoie si curatand ingredientele de pe peretii blenderului daca e necesar. Muta salsa intr-un castron, adauga sare si piper si subtiaza totul cu 1 sau 2 linguri de suc de lamaie.
Creveti la gratar cu salsa
Pofta buna!