Creveti la gratar cu sos
PrinteazaCreveti la gratar cu sos din: creveti, zeama de lamaie, piper rosu, usturoi, ulei de masline, maioneza, usturoi, lamaie.
- 16 creveti uriasi, nedecorticati
- zeama de la 1 lamaie
- un praf de piper rosu
- 2 catei de usturoi, taiati cuburi mici
- 50 ml ulei de masline
pentru maioneza cu usturoi:
- 4 linguri maioneza de buna calitate
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- sferturi de lamaie pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un bol asaza crevetii, zeama de lamaie, piperul, usturoiul si uleiul si pune la frigider cel putin 1 ora sau o noapte. Intre timp combina maioneza cu usturoiul si lasa deoparte. Incinge gratarul si frige crevetii 1-2 minute pe fiecare parte.
Fierbe marinata 1 minut, pana cand scade la jumatate si apoi unge crevetii. Serveste cu maioneza cu usturoi.
Creveti la gratar cu sos
Pofta buna!