Creveţi cu legume
PrinteazaCreveţi cu legume din: legume, boabe de porumb, creveti, carpaccio de somon, vin alb, castraveti, usturoi, smantana, boia, sare, piper, ulei, marar ,sfecla rosie, otet balsamic.
- un pachet legume chinezeşti
- 100 g boabe de porumb
- 500 g creveţi
- 200 g carpaccio de somon
- 250 ml vin alb
- 6 castraveţi verzi
- doi căţei de usturoi
- smântână
- boia
- curry
- ulei de măsline
- sare, piper
- mărar
- sfeclă roşie
- oţet balsamic
Preparare:
Castraveţii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri, se amestecă împreună cu usturoiul pisat şi cu două linguri de smântână.
Se adaugă mărar tocat, se amestecă şi se pune la rece.
Legumele se prăjesc timp de câteva minute în ulei de măsline încins, se adaugă boabele de porumb, un sfert de linguriţă de boia dulce, se condimentează, se pun într-un vas şi se ţin la cald.
Creveţii se curăţă, se spală şi se pun într-o strecurătoare.
Se încinge uleiîntr-o cratiţă, se pun creveţii şi se prăjesc până când capătă culoarea roz.
Se condimentează, se adaugă un sfert de linguriţă de pudră de curry şi vinul alb.
Se fierb circa zece minute, se scot cu o spumieră şi se pun peste legumele calde.
Se adaugă feliile de somon, se presară mărar şi se servesc alături de salata de castraveţi.
Creveţi cu legume
Pofta buna!