Creveti mari cu cimbru, busuioc si usturoi

Printeaza

Creveti mari cu cimbru, busuioc si usturoi din: cartofi, sare, usturoi, lapte, supa de legume, cimbru, creveti, piper, ulei de masline, rosii, busuioc, vin, supa de carne.
Ingrediente:Creveti mari cu cimbru, busuioc si usturoi

  • 12 cartofi noi mici
  • sare
  • 12 căţei de usturoi
  • 1/4 pahar de lapte
  • 1/4 pahar de supă de legume
  • 5 fire cimbru
  • 20 creveţi mari decorticaţi
  • piper alb
  • 1/4 pahar de ulei de măsline
  • 12 roşioare italieneşti
  • câteva fire de busuioc
  • 1/4 pahar de vin alb sec
  • 1/2 pahar de supă de carne
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se fierb în apă cu sare. Se fierbe usturoiul curăţat în lapte şi supa de legume cu 1 crenguţă de cimbru. Se scurge usturoiul printr-o sită. Se spală creveţii mari şi se usucă în hârtie absorbantă. Se sărează, se presară cu piper alb şi se călesc într-o tigaie cu ulei de măsline.

Se adaugă roşioarele, căţeii de usturoi şi se dă deoparte. Se păstrează 4 fire de cimbru, celelalte de curăţă de frunze, care se toacă mărunt şi se se pun peste creveţi. Se subţiază cu vin alb, se încorporează supa de carne şi se lasă pe foc 5-10 minute, pe flacără mică.

Se piperează, se pun creveţii pe farfurii, peste cartofi şi se ornează cu un fir de busuioc şi cimbru.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.