Creveţi mari cu sos de miere
PrinteazaO reteta de creveti mari cu sos de miere din: creveti, lamaie, ulei de masline extravirgin, miere de salcam, ari iute, patrunjel si ceapa verde.
- 12 creveţi mari
- 1 lămâie
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri miere de salcâm
- 1 ardei iute verde
- 1/2 legătură pătrunjel tocat
- 2 fire de ceapă verde tocată
pentru decor:
- 8 ardei iuti roşii
Mod de preparare:
Indepărtează capul creveţilor, crusta şi filamentul central, având grijă să le rămână coada intactă. înfige câte un beţişor pentru frigărui în fiecare. Bate cu telul sau cu furculiţa zeama de lămâie cu uleiul, adaugă ardeiul iute tocat mărunt, mierea, pătrunjelul, ceapa verde şi amestecă bine.
Toarnă sosul peste creveţi şi lasă-i să se marineze cel puţin 10 minute. Frige creveţii pe o placă de fontă încinsă circa 2 minute pe fiecare parte. Stropeşte-i cu marinată şi serveşte-i, după gust, ca atare sau cu salată. Decorează cu ardei iute rosu.
Creveţi mari cu sos de miere
Poftă bună!