Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă
PrinteazaO reteta de creveti marinati cu portocale si salata crocanta din: creveti, portocale, fenicul, morcovi, ulei de masline, lamaie, busuioc, sare si piper.
- 16 creveţi medii
- 2 portocale
- 1 fenicul
- 2 morcovi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
- busuioc
- sare şi piper
Mod de preparare:
Stoarce o portocală şi lămâia. Pune câte un praf de sare şi piper râşnit şi amestecă. Adaugă două linguri de ulei de măsline, bate cu telul până obţii o emulsie şi împarte-o în două castronele, în cantităţi egale.
Crestează creveţii pe spate şi scoate-le parţial crusta, apoi pune-i în zeama din unul dintre castronele. Lasă-i 20 de minute să se marineze.
Curăţă cea de-a doua portocală, taie feniculul în două pe lungime şi apoi felii subţiri. Morcovii curăţaţi taie-i rondele subţiri, apoi pune legumele în apă cu gheaţă. Frige creveţii şi scoate-le complet crusta, păstrându-Ie capul şi coada. Aşază-i pe pat de legume, condimentate cu sosul de citrice din cel de-al doilea castronel.
Montează farfuriile individuale, decorându-le cu câteva felii de portocală şi frunzuliţe de busuioc. Stropeşte totul cu puţin ulei de măsline şi serveşte imediat.
Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă
Poftă bună!