Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă

Printeaza

O reteta de creveti marinati cu portocale si salata crocanta din: creveti, portocale, fenicul, morcovi, ulei de masline, lamaie, busuioc, sare si piper.

Ingrediente:Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă

  • 16 creveţi medii
  • 2 portocale
  • 1 fenicul
  • 2 morcovi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 lămâie
  • busuioc
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Stoarce o portocală şi lămâia. Pune câte un praf de sare şi piper râşnit şi amestecă. Adaugă două linguri de ulei de măsline, bate cu telul până obţii o emulsie şi împarte-o în două castronele, în cantităţi egale.

Crestează creveţii pe spate şi scoate-le parţial crusta, apoi pune-i în zeama din unul dintre castronele. Lasă-i 20 de minute să se marineze.

Curăţă cea de-a doua portocală, taie feniculul în două pe lungime şi apoi felii subţiri. Morcovii curăţaţi taie-i rondele subţiri, apoi pune legumele în apă cu gheaţă. Frige creveţii şi scoate-le complet crusta, păstrându-Ie capul şi coada. Aşază-i pe pat de legume, condimentate cu sosul de citrice din cel de-al doilea castronel.

Montează farfuriile individuale, decorându-le cu câte­va felii de portocală şi frunzuliţe de busuioc. Stropeşte totul cu puţin ulei de măsline şi serveşte imediat.

Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă

Creveţi marinaţi cu portocale şi salată crocantă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.