Creveti murati

Printeaza

Creveti murati din: sherry, boabe de piper, apa, frunza dafin, sare, creveti decorticati, ulei, suc de lamaie, otet de vin alb, mix de condimente pentru muraturi, indulcitor, marar proaspat.

 

Ingrediente:

  • 600 ml apa
  • 30 ml sherry
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 1 frunza dafin
  • 6 lingurite sare
  • 400 gr creveti decorticati
  • 120 ml ulei
  • 90 ml suc de lamaie
  • 60 ml otet de vin alb
  • 3 linguri mix de condimente pt muraturi
  • 2 lingurite indulcitor
  • 2 frunze marar proaspat, tocat grosier

 

Mod de preparare:

Intr-o oala, adaugaati apa, sherry, piper, dafin si 2 lingurite sare si aduceti la fierbere.

Incorporati crevetii si gatiti 1 minut dupa ce au dat in clocot.

Intr-ul bol mare combinati uleiul, suc de lamaie, otet, mirodenii, indulcitorul , mararul si restul de sare.

Tranferati crevetii scursi de apa si amestecati. Acoperiti bolul si lasati sa se raceasca complet, apoi dati la frigider peste noapte.

Serviti scosi din bol si aranjati pe un platou de servire. Dupa preferinta, garnisiti cu extra marar.

Sunt suficienti pentru o petrecere de aproximativ 20 de persoane, contin:

  • 1 gr carbohidrati
  • o urma de fibra
  • 12 gr proteina

 

 

Pofta buna1

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Bulgur cu legume si creveti

Bulgur cu legume si creveti

Bulgur cu legume si creveti din: bulgur, roşii, salată romană, castraveţi, creveţi mari, ceapa verde, lamaie, pă­trunjel, ulei de măsline, sare, piper.   Ingrediente: 200 g de bulgur 1 kg de roşii 1 salată romană 2 castraveţi 18 creveţi mari 1 legătură de cepe verzi mici 2 lămâi 2 legături de pă­trunjel cu frunze plate 100 ml de ulei de măsline sare piper   […]

 

Creveti cu miere si vin

Creveti cu miere si vin

Creveti cu miere si vin din: creveti, ceapa, usturoi, lamaie, miere, rosii, ardei, vin, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pungă de creveţi jumbo 1 legătură de ceapă verde 2-3 căţei de usturoi 1 lămâie 1 lingură cu miere 1 linguriţă cu roşii uscate 1/2 ardei iute roşu 150 ml vin alb 3-4 fire de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.