Creveti cu orez si ardei iute
PrinteazaCreveti cu orez si ardei iute din: creveţi decorticaţi, orez basmati, usturoi, ulei de măsline, ardei iute, unt, parmezan, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel.
- 500 g creveţi decorticaţi
- 1 cană orez basmati
- 2-3 căţei de usturoi
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 ardei iute
- 2 linguri unt
- 2-3 linguri parmezan ras
- sare
- piper
- zeama de la 1/4 lămâie
- 1/2 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Speli în mai multe ape orezul basmati şi îl laşi să se înmoaie în apă rece. După 30 de minute, scurgi apa rece, pui orezul într-o cratiţă şi torni 1 1/4 cană cu apă fierbinte.
Acoperi vasul cu un capac etanş şi fierbi orezul la foc mic, timp de aproximativ 10 minute.
Stingi focul, adaugi untul şi parmezanul şi acoperi vasul din nou, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Cureţi, ardeiul şi usturoiul şi le mărunţeşti. într-o tigaie wok, încălzeşti uleiul şi înăbuşi creveţii, amestecând cu o spatulă.
Adaugi sare, piper, usturoiul, ardeiul, mai laşi vasul pe foc 1 minut şi stingi focul, după care stropeşti creveţii cu zeama de lămâie.
Serveşti creveţii calzi, aşezaţi pe un pat de orez. Presari deasupra d ploaie de pătrunjel verde, pentruun plus de savoare şi culoare.
Creveti cu orez si ardei iute
Pofta buna!