Creveti cu orez si ardei iute

Printeaza

Creveti cu orez si ardei iute din: creveţi decorticaţi, orez basmati, usturoi, ulei de măsline, ardei iute, unt, parmezan, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel.

Ingrediente:Creveti cu orez si ardei iute

  • 500 g creveţi decorticaţi
  • 1 cană orez basmati
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2-3 lin­guri ulei de măsline
  • 1 ardei iute
  • 2 lin­guri unt
  • 2-3 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/4 lămâie
  • 1/2 legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Speli în mai multe ape orezul basmati şi îl laşi să se înmoaie în apă rece. După 30 de minute, scurgi apa rece, pui orezul într-o cratiţă şi torni 1 1/4 cană cu apă fierbinte.

Acoperi vasul cu un capac etanş şi fierbi orezul la foc mic, timp de aproximativ 10 minute.

Stingi focul, adaugi untul şi parmeza­nul şi acoperi vasul din nou, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Cureţi, ardeiul şi usturo­iul şi le mărunţeşti. într-o tigaie wok, încăl­zeşti uleiul şi înăbuşi cre­veţii, amestecând cu o spatulă.

Adaugi sare, piper, usturoiul, ardeiul, mai laşi vasul pe foc 1 minut şi stingi focul, după care stropeşti creveţii cu zeama de lămâie.

Serveşti creveţii calzi, aşezaţi pe un pat de orez. Presari deasupra d ploaie de pătrunjel verde, pentruun plus de savoare şi culoare.

Creveti cu orez si ardei iute

Creveti cu orez si ardei iute

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.