Creveti cu orez negru
PrinteazaCreveti cu orez negru din: creveti, sos de rosii, apa, otet de vin, zahar tos, ceapa, mustar iute, lamaie, sos de soia, ardei iute, seminte de susan, cuisoare, marar, sare, piper, telina.
- 600 g creveti
- 250 ml sos de rosii
- 125 ml apa
- 50 ml otet de vin
- 60 g zahar tos
- o ceapa
- mustar iute
- o lamaie
- o lingura cu sos de soia
- un ardei iute
- 50 g seminte de susan
- 100 g orez negru
- doua cuisoare
- marar
- sare
- piper
- telina
Mod de preparare:
Orezul se spală, se pune la înmuiat 30 de minute în apă călduţă, apoi se fierbe în apă cu puţină sare.
Se scurge, se căleşte şi se pune într-o strecurătoare.
Intr- un bol se pun creveţii curăţaţi şi spălaţi, sosul de soia, cuişoarele pisate, ardeiul iute tocat şi sucul de lămâie.
Se presară ceapa tăiată peştişori, se amestecă şi se introduc la rece zece minute.
Intr- o oală se amestecă sosul de roşii cu apa, oţetul de vin, zahărul tos şi o linguriţă cu muştar.
Se presară sare şi piper după gust; se fierb zece minute, apoi se iadaugă creveţii cu tot cu marinat.
Se amestecă şi se continuă fieirberea până s-a îngroşat sosul şi au fiert creveţii.
Se presară mărar tocat, se amesstecă şi se servesc alături de orezul negru, totul presărat cu seminţe de susan.
La sosul de creveti se mai poate adauga si radacina de telina rasa sau tocata.
Creveti cu orez negru
Pofta buna!