Creveti cu orez
PrinteazaO reteta de creveti cu orez din: creveti decorticati, orez, ulei de masline, pasta de tomate, sofran, lamaie, usturoi, marar, sare si piper.
- 400 g creveti decorticati
- 150 g orez
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingurita pasta de tomate
- un varf cutit de sofran
- 1 lamaie
- 1 catel de usturoi
- 1 legatra marar
- sare
- piper
Mod de preparre:
Spălaţi orezul în 2-3 ape şi puneţi-l la fiert în 500ml apă şi 1 linguriţă sare. Fierbeţi-l la foc mic, fără a amesteca în vas, apoi scurgeţi-l de apa care a mai rămas şi adăugaţi-i 2-3 linguri de ulei, şofranul şi mărarul tocat mărunt. Potriviţi de sare şi piper şi amestecaţi bine.
Incingeţi uleiul rămas într-o tigaie, puneţi căţelul de usturoi strivit şi prăjiţi-l la foc mic 1 minut, fără a-l lăsa să se rumenească. Scoateţi-l din tigaie şi puneţi în aceasta creveţii. Adăugaţi pasta de tomate 3-4 linguri de apă şi potriviţi de sare şi piper. Acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi la foc mic 2-3 minute.
Serviţi creveţii fierbinţi alături de orezul cald. Ornaţi cu lămâie si cu mărar.
Creveti cu orez
Pofta buna!