Creveti cu paste negre
PrinteazaCreveti cu paste negre din: ceapa, creveti, paste, usturoi, ardei, suc de rosii, conserva rosii, masline, supa de legume, branza feta, sare, piper, ulei de masline.
- o ceapă
- 500 g creveţi mari decorticaţi
- 400 g paste negre
- 3 căţei de usturoi
- 3 ardei capia
- o conservă roşii
- 500 ml suc de roşii
- 200 ml supă de legume
- 100 g măsline negre
- o legătură ceapă verde
- 250 g brânză feta
- un ardei iute
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Creveţii se spală, se scurg de apă şi se călesc în puţin ulei până capătă culoarea roz.
Se scot cu spumiera într-un bol şi se păstrează la cald.
Ceapa obişnuită şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge puţin ulei, se călesc cinci minute împreună cu ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi ardeiul iute, se adaugă roşiile din conservă şi sucul de roşii.
Se toarnă supa de legume, se condimentează şi se fierbe totul până se obţine o compoziţie mai groasă, se pasează şi sosul obţinut se pune într-un bol.
Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg şi se împart în boluri. Se aşază deasupra creveţii, măslinele şi brânza feta tăiată cubuleţe, se toarnă sosul şi se servesc imediat.
Creveti cu paste negre
Pofta buna!