Creveti pe pat de orez
PrinteazaCreveti pe pat de orez din: amidon, creveti, broccoli, ceapa, ardei gras, usturoi, ghimbir, sare, apa, ketchup, otet de mere, castane de apa, orez.
- 500g creveti decorticati
- 2 cani de broccoli, rupt buchetele
- 1 ceapa feliata
- 1 ardei gras taiat bucati
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 lingurita ghimbir
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 lingurita de sare
- 1/2 cana de apa
- 1/3 ceasca ketchup
- 1/4 cana de otet de mere
- 1 cutie castanede apa
- orez fiert, pentru servire
Mod de preparare:
Intr-un castron mic se amesteca impreuna amidon de porumb , sare și apa si se pastreaza deoparte. Intr-o tigaie mare la foc adaugati crevetii si gatiti 3-4 minute.
In aceeasi tigaie se adauga ceapa , ardei , usturoi, ghimbir si broccoli si gatiti pentru aproximativ 5 minute. Se adauga amestecul de amidon, ketchup , oțet , crevetii și castanele de apa .
Se amesteca in mod constant si se gateste pana cand amestecul se ingroasa.
Serviti peste orez fierbinte.
Pofta buna!