Creveti picanti cu maioneza si wasabi
PrinteazaCreveti picanti cu maioneza si wasabi din: maioneza, coriandru, pasta de wasabi, suc de limete, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, praf de chili, sare, piper, creveti, lamaie.
- 200 g maioneza
- 3 linguri coriandru verde tocat
- 1 lingurita pasta de wasabi
- 2 lingurite suc de limete
- 3 catei de usturoi
- 80 ml ulei de masline
- 80 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita praf de chili
- sare
- piper
- 16 creveti decorticati
- felii de lamaie
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un castron maioneza cu wasabi, coriandru tocat, 1 lingurita suc de limete. Sosul obtinut se da la frigider. Se decojesc căţeii de usturoi şi se pisează; se adaugă cele două sortimente de ulei şi sucul de limette rămas.
Se condimentează cu sare, piper şi praf de chili. Se amestecă cu grijă. Se aşază în această marinată creveţii bine spălaţi, se acoperă vasul cu folie transparentă şi se lasă să se marineze la frigider cca 30 min.
Creveţii marinaţi se prăjesc de jur-împrejur, pe grătar sau într-o tigaie-grill. Se servesc cu maioneză şi felii de lămâie.
Creveti picanti cu maioneza si wasabi
Pofta buna!
De unde se cumpara wasabi?