Creveti picanti cu sos marinara si feta
PrinteazaCreveti picanti cu sos marinara si feta din: ulei de masline, piper rosu, vin alb, sos marinara, oregano, creveti, feta, patrunjel.
- 2 linguriţe de ulei de măsline
- 1 lingură de usturoi
- 1/4 linguriţă de piper roşu
- 2 linguri de vin alb
- 1 1/2 ceaşcă de sos marinara la borcan
- 1 linguriţă de oregano
- 450 g de creveţi
- 60 g branza feta
- 1 lingură de pătrunjel
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pune la încins pe aragaz, într-o cratiţă mare, la temperatură de intensitate medie, 2 linguriţe de ulei de măsline.
Adaugă 1 lingură de usturoi mărunţit şi 1/4 linguriţă de piper roşu zdrobit. Amestecă mixtura pe foc timp de 30 de secunde.
Stropeşte cu 2 linguri de vin alb şi agită compoziţia până ce vinul se evaporă aproape complet. Peste amestecul obţinut adaugă 1 1/2 ceaşcă de sos marinara la borcan (sos de roşii cu specific italian) şi 1 linguriţă de oregano uscat.
Lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Pune apoi aproximativ 450 g de creveţi mari, decorticaţi.
Fărâmiţează deasupra 60 g de feta (circa 1/2 ceaşcă). Mută vasul în cuptor şi aşteaptă până când se pătrund creveţii, aproximativ 8 minute.
La final presară 1 lingură de pătrunjel tocat.
Creveti picanti cu sos marinara si feta
Pofta buna!