Creveti picanti cu usturoi
PrinteazaCreveti picanti cu usturoi din: creveti, ardei, rosii, dovlecei, ulei, ghimbir, usturoi, lamaie, curcuma, chimen, coriandru.
- 20 creveţi mari
- 2 dovlecei mari, tăiaţi în fâşii lungi
- 1 ardei iute roşu, tăiat fin
- 1 morcov, tăiat în fâşii lungi
- 2 gogoşari roşii tăiaţi în fâşii lungi
- 2 roşii fără seminţe, tocate
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriţă de rădăcină proaspătă de ghimbir ras
- 4 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
- sucul şi miezul unei lămâi
- 1 linguriţă de curcuma măcinată
- 1 linguriţă de coriandru
- 1 linguriţă de chimen
- 4 linguri de lapte de cocos
- 1 linguriţă sos de soia
- 225 g tăiţei cu ou
Mod de preparare:
Spălaţi creveţii şi ştergeţi-i cu un şervet. Puneţi-i într-o farfurie transparentă împreună cu legumele. Amestecaţi uleiul, ghimbirul, usturoiul, lămâia, condimentele, laptele de cocos şi sosul de soia şi puneţi-le peste legume.
Acoperiţi şi lăsaţi la marinat timp de o oră, amestecând ocazional.
Umpleţi pe jumătate cu apă fierbinte un vas care se închide ermetic. Puneţi un filtru care absoarbe grăsimea la gura vasului şi adăugaţi amestecul de creveţi. Acoperiţi vasul cu un capac şi aşteptaţi 10 minute.
Puneţi tăiţeii în apa fierbinte din vas şi lăsaţi să fiarbă 5 minute, până când creveţii şi tăiţeii sunt gata. Scurgeţi tăiţeii, puneţi peste ei creveţii, apoi ornaţi şi serviţi.
Pofta buna!