Ciorbă de legume – Rețetă sănătoasă pentru orice sezon din: apa, cartofi, morcovi, ceapa, telina, ardei gras, dovlecel, radacina de telina, fasole verde, rosii, usturoi, ulei de masline, aptrunjel, sare, piper, zeama de lamaie. Ciorba de legume este un fel de mâncare tradițional și reconfortant, apreciat pentru simplitatea sa și gustul sănătos. Această rețetă de […]
Creveti picanti la gratar cu ghimbir si usturoi
PrinteazaCreveti picanti la gratar cu ghimbir si usturoi din: usturoi, ghimbir, sos de peste, zeama de lamaie, zahar brun, ceapa, ardei iute, coriandru, menta.
Ingrediente:
- 2 căței de usturoi, tocat
- 2,5 cm ghimbir, răzuit
- 4 linguri sos de pește
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 lingurițe zahăr brun
- 1 ceapa mare, tocată
- 1 ardei iute verde, tăiat felii
- 1 lingură coriandru și mentă tocată
Mod de preparare:
Combină ingredientele pentru marinată şi foloseşte 3 linguri din aceasta pentru a marina creveţii 15 minute la frigider.
Încinge grătarul cu cărbuni sau pe cel din fontă şi frige creveţii 2 minute pe fiecare parte, până când carnea lor devine opacă şi se pătrund.
Serveşte restul de marinată ca sos pentru înmuiat.
Creveti picanti la gratar cu ghimbir si usturoi
Pofta buna!
Aspic de ouă – Rețetă clasică și elegantă
Aspic de ouă – Rețetă clasică și elegantă din: oua fierte, gelatina, supa, morcov, ceapa rosie, sunca, patrunjel, sare, piper. Aspicul este un preparat culinar care datează încă din epoca romană, iar variațiile sale au fost apreciate de-a lungul secolelor în bucătăriile din întreaga lume. Această rețetă de aspic de ouă combină eleganța cu simplitatea, […]
Vreau si eu din crevetii astia, arata prea bine