Creveti picanti la gratar

Printeaza

Creveti picanti la gratar din: ardei iute, usturoi, pasta de rosii, fulgi de ardei iute, otet de vin rosu, boia de ardei, ulei de masline, creveti, lamaie.

 

Ingrediente: 

  • 4 ardei iuti rosii
  • 4 catei de usturoi, nedecojiti
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 3 linguri otet din vin rosu
  • 2 lingurite boia de ardei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 18-24 creveţi cruzi nedecorticati
  • lamaie, pentru servit

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, prajeste uscat ardeii iuti si usturoiul, circa 5 minute, la foc mediu.

Scoate-i din tigaie si curata ardeii de seminte si de coaja.

Decojeste usturoiul, apoi pune-l intr-un blender, alaturi de ardeii iuti, pasta de rosii, fulgii de ardei iute, otetul, boiaua si uleiul.

Adauga 3 linguri de apa, sare si paseaza totul.

Fa o taietura pe spatele fiecarui crevete, cu lungimea de circa 5cm si inlatua vena.

Tavaleste crevetii prin jumatate din cantitatea de marinada, apoi insira-i pe frigari de metal sau pe unele din lemn pe care le-ai inmuiat in apa in prealabil, incinge gratarul.

Gateste crevetii pana cand se imprima pe ei dungi adanci, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Serveste-i cu marinada ramasa si lamaie.

 

Creveti picanti la gratar

Creveti_picanti_la_gratar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.