Creveti picanti la gratar
PrinteazaCreveti picanti la gratar din: ardei iute, usturoi, pasta de rosii, fulgi de ardei iute, otet de vin rosu, boia de ardei, ulei de masline, creveti, lamaie.
Ingrediente:
- 4 ardei iuti rosii
- 4 catei de usturoi, nedecojiti
- 3 linguri pasta de rosii
- 1 lingurita fulgi de ardei iute
- 3 linguri otet din vin rosu
- 2 lingurite boia de ardei
- 2 linguri ulei de masline
- 18-24 creveţi cruzi nedecorticati
- lamaie, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, prajeste uscat ardeii iuti si usturoiul, circa 5 minute, la foc mediu.
Scoate-i din tigaie si curata ardeii de seminte si de coaja.
Decojeste usturoiul, apoi pune-l intr-un blender, alaturi de ardeii iuti, pasta de rosii, fulgii de ardei iute, otetul, boiaua si uleiul.
Adauga 3 linguri de apa, sare si paseaza totul.
Fa o taietura pe spatele fiecarui crevete, cu lungimea de circa 5cm si inlatua vena.
Tavaleste crevetii prin jumatate din cantitatea de marinada, apoi insira-i pe frigari de metal sau pe unele din lemn pe care le-ai inmuiat in apa in prealabil, incinge gratarul.
Gateste crevetii pana cand se imprima pe ei dungi adanci, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Serveste-i cu marinada ramasa si lamaie.
Creveti picanti la gratar
Pofta buna!