Creveti picanti
PrinteazaCreveti picanti din: ulei de arahide, ghimbir, usturoi, ceapa, creveti, pasta de tomate, sos de ardei, otet de vin, zahar, ulei de susan, frunze de coriandru.
- 1 1/2 linguri ulei de arahide
- ghimbir tocat fin
- 2 căţei de usturoi, tocaţi grosier
- 1 ceapă verde, tocată fin
- 450 g de creveţi proaspeţi, decorticaţi
Pentru sos:
- 1 lingură pastă de tomate
- 3 linguriţe sos de ardei iute
- 2 linguriţe oţet de vin roşu
- 2 linguriţe de zahăr
- 2 linguriţe ulei de susan
- o mână frunze de coriandru şi ceapă verde feliată, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge un wok pe foc mare. Adaugă uleiul de arahide şi, când s-a încins bine şi începe să fumege, adaugă ghimbirul, usturoiul şi ceapa verde.
Prăjeşte-le 20 de secunde, apoi adaugă creveţii. Mai găteşte-totul 1 minut, apoi adaugă toate ingredientele pentru sos, împreună cu câte 1/2 linguriţă sare şi piper negru.
Continuă să le găteşti timp de alte 3 minute la foc mare. Transferă totul într-o farfurie, presară frunzele de coriandru şi ceapa verde deasupra şi serveşte.
Pofta buna!