Creveti cu porumb fiert

Printeaza

Creveti cu porumb fiert din: creveti, ceapa, rosii, bulion, lamai, portocala, ulei, mustar, lapte, ardei iute, sare, porumb, migdale.

Ingrediente:Creveti cu porumb fiert

  • 1 kg creveţi
  • 500 g ceapă
  • 300 g roşii
  • 500 g bulion
  • 10 lămâi
  • 1 portocală
  • 1 ceaşcă ulei de măsline
  • 1 linguriţă muştar
  • 1 cană cu lapte
  • 1 ardei iute fiert şi tăiat mărunt
  • sare
  • boabe de porumb fiert
  • migdale dulci, prăjite uşor în unt

 

Mod de preparare:

Se spală bine creveţii şi se pun la fiert în trei căni cu apă şi una cu lapte, cu multă sare. Se lasă cinci minute, se scot şi se înlătură carapacea şi firul negru. Se lasă într-un vas de sticlă cu apa foarte rece.

Ceapa se taie mărunt, se fierbe un minut în apă şi se pune în apă rece. După o jumătate de oră se scoate, se lasă să se scurgă bine şi se lasă într-un vas adânc şi larg, acoperind-o cu sucul de lămâie.

Când a început să îşi schimbe culoarea, se adaugă sucul de portocală şi bulionul. Se omogenizează şi se adaugă creveţii, amestecându-se iar. Se adaugă uleiul de măsline, roşiile trecute prin sită, sare, ardei iute şi muştar după gust.

Se amestecă bine şi se lasă la rece cel puţin două ore.

Se servesc în farfurii adânci, ornate cu pătrunjel proaspăt şi o garnitură combinată de porumb fiert cu migdale prăjite.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.