Creveţi cu roşii cherry şi vin alb
PrinteazaO reteta delicioasa de creveti din: ulei de masline, ceapa, ceapa verde, usturoi, vin alb, rosii cherry, ciuperci, patrunjel, sare, piper, orez, suc de rosii.
- 100 ml ulei de măsline
- o ceapă
- 3 fire de ceapă verde
- 4 căţei de usturoi
- 250 ml vin alb
- 300 g roşii cherry
- 500 g creveţi decorticaţi
- 4 ciuperci
- o lingură cu pătrunjel tocat
- sare
- piper
- orez
- suc de roşii
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se pun într-o cratiţă şi se călesc în uleiul de măsline împreună cu ciupercile feliate.
Se adaugă ceapa verde tocată mărunt, vinul alb, sare, piper şi se fierb cinci minute.
Se adaugă roşiile cherry tăiate în jumătăţi şi se fierb 10-15 minute.
Se adaugă creveţii spălaţi şi scurşi de apă, se acoperă cu un capac şi se fierb circa cinci minute.
Se servesc simpli sau cu o garnitură de orez cu suc de roşii şi pătrunjel tocat.
Creveţi cu roşii cherry şi vin alb
Pofta buna!
Imi faci si mie niste creveti din astia? 🙂