Creveţi cu sos de capere

Printeaza

Creveţi cu sos de capere din: creveti, orez, vin, smantana, usturoi, ghimbir, unt, capere, ceapa, curry, sare, piper, nucsoara, ulei de masline, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 500 g creveţi decorticaţi
  • 250 g orez
  • 200 ml vin alb demisec
  • 250 ml smântână
  • 4 căţei de usturoi
  • ghimbir ras
  • 75 g unt
  • o lingură de capere murate
  • o ceapă
  • pudră de curry
  • sare
  • piper
  • pudră de nucşoară
  • ulei de măsline
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ceapa şi doi căţei de usturoi se curăţă, se toacă mărunt şi se pun la călit în două linguri de ulei.

Se călesc cinci minute, se adaugă orezul spălat, două căni cu apă şi se lasă să fiarbă.

Când orezul este aproape fiert se adaugă pudra de curry, două fire de pătrunjel întregi şi se mai fierbe cinci minute.

Intr-o oală se topeşte untul, se adaugă usturoiul rămas pisat, un vârf de cuţit de pudră de nucşoară, sare şi piper.

Se adaugă smântână şi se fierbe cinci minute la foc mic, apoi se presară caperele tocate şi se mai fierbe două minute.

Creveţii se prăjesc cinci minute în două linguri de ulei împreună cu o jumătate de linguriţă de ghim­bir ras, sarea şi piperul.

Se adaugă vinul alb, se fierb două minute, se scot cu o spumieră şi se servesc împreună cu orezul curry şi sosul cu capere, presăraţi cu pătrunjel proaspăt tocat.

După ce a fiert orezul, se scot firele de pătrunjel, căci îi modifică gustul.

 

 

Poftă bună!

 


Poate te intereseaza si:

Creveti cu taitei si sos pesto

Creveti cu taitei si sos pesto

Creveti cu taitei si sos pesto din: taitei, busuioc, coriandru, arahide, ardei iute, limeta, ulei de susan, ulei de masline, creveti. Ingrediente:  300 g taitei 1 legatura busuioc 1 legatura coriandru 75 gr arahide 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat 1 limeta 2 linguri ulei de susan 2 linguri ulei de masline 400 g […]

 

Creveti cu sos de unt si usturoi

Creveti cu sos de unt si usturoi

Creveti cu sos de unt si usturoi din: ulei de masline, usturoi, creveti, sare, piper, unt, suc de lamaie, capere, piper cayenne, patrunjel. Ingrediente:  3 linguri ulei de măsline 10 catei usturoi, tocat 500gr creveți, cojile și cozile îndepărtate sare și piper negru 1 pachet unt, taiat cuburi ⅓ cesti suc de lămâie 3 linguri […]

Creveti la cuptor in sos aromat

Creveti la cuptor in sos aromat

Creveti la cuptor in sos aromat din: sos hoisin, miere, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper, creveti decorticati, frunze de coriandru. Ingrediente: 1/3 ceasca sos hoisin 1/4 ceasca de miere 1/2 ceasca de suc de lamaie coaja de la 1 lamaie sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust 1 kg creveti decorticati […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.