Creveti cu sos iute
PrinteazaCreveti cu sos iute din: creveti, ardei iuti, lamaie, portocala, usturoi, ceapa, otet, dafin, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 1 kg creveţi proaspeţi
- 6 ardei iuţi
- 2 lămâi mari
- 1 pahar suc de lămâie
- sucul de la 1 portocală
- 7 căţei usturoi
- 1 ceapă mare
- 4 linguri oţet
- 2 frunze dafin
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare Creveti cu sos iute:
Creveţii se curăţă bine, li se taie capul şi li se scoate firul negru.
Se spală în mai multe ape şi se pun într-un alt vas cu apă rece, oţet, ceapă tăiată mărunt, sare, piper, suc de lămâie şi de portocală şi foaia de dafin.
Se pune vasul pe foc potrivit un sfert de oră şi se scot creveţii cu o spumieră, lăsându-se să se scurgă bine.
Ardeii se toacă mărunt, se amestecă bine cu sare, usturoi pisat şi suc de lămâie.
Se toarnă peste creveţi, se presară deasupra pătrunjel tocat fin şi se decorează cu felii de lămâie.
Pofta buna!