Creveti cu sos iute

Printeaza

Creveti cu sos iute din: creveti, ardei iuti, lamaie, portocala, usturoi, ceapa, otet, dafin, patrunjel, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg creveţi proaspeţi
  • 6 ardei iuţi
  • 2 lămâi mari
  • 1 pahar suc de lămâie
  • sucul de la 1 portocală
  • 7 căţei usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 4 linguri oţet
  • 2 frunze dafin
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare Creveti cu sos iute:

Creveţii se curăţă bine, li se taie capul şi li se scoate firul negru.

Se spală în mai multe ape şi se pun într-un alt vas cu apă rece, oţet, ceapă tăiată mărunt, sare, piper, suc de lămâie şi de portocală şi foaia de dafin.

Se pune vasul pe foc potrivit un sfert de oră şi se scot creveţii cu o spumieră, lăsându-se să se scurgă bine.

Ardeii se toacă mărunt, se amestecă bine cu sare, usturoi pisat şi suc de lămâie.

Se toarnă peste creveţi, se presară deasupra pătrunjel tocat fin şi se decorează cu felii de lămâie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.