Creveţi cu sos de mărar

Printeaza

O reteta de creveti cu sos de marar din: orez, coaja si zeama de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, sos de soia, piper, broccoli, fasole verde, creveti, ardei, ceapa verde si marar.

Ingrediente:Creveţi cu sos de mărar

  • 250 g orez Basmati amestecat cu orez salbatic
  • coaja taiata in fasii subtiri si zeama de la 1 lamaie verde
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 lingurite ulei de susan prajit
  • 1 lingura sos de soia cu continut redus de sodiu
  • piper dupa gust
  • 225 g broccoli rupte in buchetele mici
  • 225 g fasole verde mangetout taiata in doua pe lungime
  • 450 g creveti mari decorticati, cruzi, fara cozi
  • 1 ardei mic galben curatat de seminte si taiat in fasii subtiri
  • 3 fire de ceapa verde taiate in rondele
  • 4 linguri marar verde tocat mai mare

 

Mod de preparare:

Se fierbe orezul cu coaja de lamaie verde intr-o cratita cu apa clocotita, aproximativ 20 de minute sau pana cand s-a inmuiat. Se scurge orezul si se pune intr-un castron mai plat. Se arunca coaja de lamaie verde.

Se amesteca intr-un castronel 1 lingura de zeama de lamaie verde cu 1 lingura de ulei de floarea-soarelui, ulei de susan, sos de soia si piper dupa gust. Se stropeste orezul cu acest dressing si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pun buchetele de broccoli intr-un cos de fiert la abur peste o cratita cu apa clocotita si se tin 4 minute. Se adauga fasolea verde si se mai tine totul la abur inca 2 minute sau pana cand legumele s-au inmuiat putin. Se scurg legumele intr-o strecuratoare si se trec sub jet de apa.

Se incinge restul de ulei de floarea-soarelui intr-o tigaie mare. Se adauga crevetii si se prajesc la foc iute 1-2 minute pe fiecare parte sau pana cand capata culoarea roz si sunt patrunsi. Se ia tigaia de pe foc si se stropesc crevetii cu restul de zeama de lamaie verde.

Se adauga ardeiul galben, ceapa verde si 3 linguri de marar peste orez si se amesteca cu grija toate ingredientele. Se aranjeaza gramajoare din creveti pe deasupra si se decoreaza cu o ploaie de marar.

Creveţi cu sos de mărar

Creveţi cu sos de mărar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.