Creveți Sote la Tigaie – Rețetă Rapidă și Sănătoasă din: creveti prefierti si decorticati, ulei de masline, usturoi, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel, fulgi de chili. Descoperă rețeta perfectă de creveți prefierti la tigaie, o delicatesă sănătoasă și rapidă! Află secretele preparării și valorile nutriționale pentru o masă echilibrată. Ingrediente: 500 g creveți […]
Creveţi cu sos şi orez
PrinteazaCreveţi cu sos şi orez din: vin alb, orez, vanata, mazare, ceapa, apa, smantana dulce, amidon, sofran, sare, piper, ulei de masline, marar.
Ingrediente
- 500 g creveţi
- 200 ml vin alb sec
- 150 g orez
- o vânătă
- 200 g mazăre
- o ceapă
- 500 ml apă
- 100 ml smântână dulce
- o lingură cu amidon alimentar
- un sfert de linguriţă cu şofran
- sare
- piper
- ulei de măsline
- mărar
Mod de preparare:
Creveţii se decongelează, se scurg de apă şi se şterg cu un şervet absorbant.
Se încing trei linguri cu ulei de măsline într-o cratiţă, se pun creveţii şi se prăjesc pe toate părţile până devin roz.
Se toarnă vinul, se condimentează, se fierb cinci minute şi se scot într-un castronel.
Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune pe o farfurie.
Se căleşte în puţin ulei până devine aurie, se adaugă apa şi se lasă să fiarbă cinci minute.
Se toarnă smântână, se adaugă amidonul dizolvat cu puţină apă, şofranul, sarea şi piperul după gust.
Se amestecă şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă.
Orezul şi mazărea se fierb separat cu puţină sare şi se pun în castronele.
Vânătă se spală, se taie rondele şi se prăjeşte în ulei încins.
Pofta buna!
poate iti place si:
Creveți Sote la Tigaie – Rețetă Rapidă și Sănătoasă
Creveti picanti cu sos de usturoi
Creveti picanti cu sos de usturoi din: creveti, usturoi, ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, sare, piper, patrunjel. Creveții se marinează într-un amestec aromat de usturoi, sos de soia și fulgi de ardei iute, după care sunt gătiți rapid într-o tigaie. Rezultatul este un fel de mâncare savuros, […]
Pofta buna!