Creveţi cu sos şi orez

Printeaza

Creveţi cu sos şi orez din: vin alb, orez, vanata, mazare, ceapa, apa, smantana dulce, amidon, sofran, sare, piper, ulei de masline, marar.

 

Ingrediente

  • 500 g creveţi
  • 200 ml vin alb sec
  • 150 g orez
  • o vânătă
  • 200 g mazăre
  • o ceapă
  • 500 ml apă
  • 100 ml smântână dulce
  • o lingură cu amidon alimentar
  • un sfert de linguriţă cu şofran
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • mărar

 

Mod de preparare:

Creveţii se decongelează, se scurg de apă şi se şterg cu un şervet absorbant.

Se încing trei lin­guri cu ulei de măsline într-o cratiţă, se pun creveţii şi se prăjesc pe toate părţile până devin roz.

Se toarnă vinul, se condi­mentează, se fierb cinci minute şi se scot într-un castronel.

Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune pe o farfurie.

Se căleşte în puţin ulei până devine aurie, se adaugă apa şi se lasă să fiarbă cinci minute.

Se toarnă smântână, se adaugă ami­donul dizolvat cu puţină apă, şofranul, sarea şi piperul după gust.

Se amestecă şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă.

Orezul şi mazărea se fierb separat cu puţină sare şi se pun în castronele.

Vânătă se spală, se taie ron­dele şi se prăjeşte în ulei încins.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Creveți Sote la Tigaie – Rețetă Rapidă și Sănătoasă

Creveți Sote la Tigaie – Rețetă Rapidă și Sănătoasă din: creveti prefierti si decorticati, ulei de masline, usturoi, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel, fulgi de chili. Descoperă rețeta perfectă de creveți prefierti la tigaie, o delicatesă sănătoasă și rapidă! Află secretele preparării și valorile nutriționale pentru o masă echilibrată.   Ingrediente: 500 g creveți […]

 

retete

Creveti picanti cu sos de usturoi

Creveti picanti cu sos de usturoi din: creveti, usturoi, ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, sare, piper, patrunjel. Creveții se marinează într-un amestec aromat de usturoi, sos de soia și fulgi de ardei iute, după care sunt gătiți rapid într-o tigaie. Rezultatul este un fel de mâncare savuros, […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.