Creveti in sos pesto cu fasole verde si quinoa

Printeaza

Creveti in sos pesto cu fasole verde si quinoa din: quinoa, apa, ulei de masline, usturoi, creveti, fasole, sos de busuioc, suc de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 3/4 cană de quinoa crudă
  • 1 1/3 cană de apă
  • 1 linguri de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
  • 450 g de creveţi mari descojiţi
  • 3 căni de fasole verde (circa 230 g)
  • 1/4 cană de sos de busuioc pesto
  • 2 linguri de suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Pune boabele quinoa într-o strecurătoare fină şi clăteşte-le sub un jet de apă rece. Mută-le într-o tigaie medie şi adaugă apă.

Fierbe-le, redu intensitatea focului, acoperă cu un capac vasul şi lasă-le până se absoarbe apa şi boabele de quinoa se înmoaie, circa 12-15 minute, încearcă-le cu o furculiţă şi acoperă-le până la servire.

Incalzeste uleiul într-o tigaie antiaderentă mare, la foc mediu spre ridicat. In paralel prepară quinoa.

In vasul cu ulei adaugă usturoiul şi prăjeşte-l, amestecând, timp de 30 de secunde. Pune creveţii şi amestecă frecvent, până devin rozalii, circa 3 minute. Varsă fasolea verde şi mai lasă tigaia pe foc 2 minute.

Toarne sosul pesto şi sucul de lămâie si găteşte suficient cât să se încălzează, ultimele două ingrediente adăugate, iar creveţii să se pătrundă aproximativ 1 minut. Serveşte mixtura peste quinoa.

 

Creveti in sos pesto cu fasole verde si quinoa

Creveti_in_sos_pesto_cu_fasole_verde_si_quinoa

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.