Creveti in sos pesto cu fasole verde si quinoa
PrinteazaCreveti in sos pesto cu fasole verde si quinoa din: quinoa, apa, ulei de masline, usturoi, creveti, fasole, sos de busuioc, suc de lamaie.
Ingrediente:
- 3/4 cană de quinoa crudă
- 1 1/3 cană de apă
- 1 linguri de ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
- 450 g de creveţi mari descojiţi
- 3 căni de fasole verde (circa 230 g)
- 1/4 cană de sos de busuioc pesto
- 2 linguri de suc de lămâie
Mod de preparare:
Pune boabele quinoa într-o strecurătoare fină şi clăteşte-le sub un jet de apă rece. Mută-le într-o tigaie medie şi adaugă apă.
Fierbe-le, redu intensitatea focului, acoperă cu un capac vasul şi lasă-le până se absoarbe apa şi boabele de quinoa se înmoaie, circa 12-15 minute, încearcă-le cu o furculiţă şi acoperă-le până la servire.
Incalzeste uleiul într-o tigaie antiaderentă mare, la foc mediu spre ridicat. In paralel prepară quinoa.
In vasul cu ulei adaugă usturoiul şi prăjeşte-l, amestecând, timp de 30 de secunde. Pune creveţii şi amestecă frecvent, până devin rozalii, circa 3 minute. Varsă fasolea verde şi mai lasă tigaia pe foc 2 minute.
Toarne sosul pesto şi sucul de lămâie si găteşte suficient cât să se încălzează, ultimele două ingrediente adăugate, iar creveţii să se pătrundă aproximativ 1 minut. Serveşte mixtura peste quinoa.
Creveti in sos pesto cu fasole verde si quinoa
Pofta buna!