Creveti in sos picant

Printeaza

Creveti in sos picant din: creveti, boia dulce, chimen, coriandru, ardei iute, fasole fava, ulei, limeta, seminte de susan, vin alb, orez, aluat de paine, sare, piper, patrunjel, parmezan si fistic.

Ingrediente:

  • 600 g creveti
  • 10 g boia dulce
  • 10 g chimen
  • coriandru
  • un ardei iute
  • o conserva de fasole fava
  • 100 ml ulei
  • o limeta
  • 30 g seminte de susan
  • 150 ml vin alb
  • 200 g orez
  • 200 g aluat de paine
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • parmezan
  • fistic

 

Mod de preparare:

Aluatul de pâine se amestecă cu puţin piper, 50 ml ulei şi se frământă.

Se întinde o foaie subţire, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc mediu până devine aurie.

Se lasă să se răcească, se taie triunghiuri potrivit de mari şi se pun într-un bol.

Intr-un bol separt se amestecă chimenul şi coriandrul uscat măcinate, boiaua dulce, suc de limetă, sare, piper şi restul de ulei.

Se adaugă creveţii, se amestecă, apoi se pune totul într-o cratiţă şi se prăjesc până capătă culoarea roz.

Când sunt gata se adaugă vinul, ardeiul iute tocat mărunt, fasolea fava scursă de apă, seminţele de susan şi se mai ţin pe foc cinci minute.

Se presară pătrunjel tocat, se pun în farfurii alături de orezul fiert presărat cu pătrunjel şi decorat cu tringhiurile de aluat.

Se serveste totul fierbinte simplu, cu parmezan sau fistic tocat marunt.

 

Creveti in sos picant

Creveti_in_sos_picant

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.