Creveţi cu sos de portocale
PrinteazaCreveţi cu sos de portocale din: creveti, maioneza, ketchup, hot sauce, portocala, salata verde.
- 500 g creveti decorticati
- 1 cana maioneza
- 3 linguri ketchup
- hot sauce
- 1 portocala
- frunze de salata verde
Mod de preparare:
Spălaţi creveţii în strecurătoare. Puneţi la fiert 2 1 apă cu puţină sare. Când clocoteşte, puneţi creveţii şi lăsaţi-i să fiarbă 2 min.
Scurgeţi-i imediat şi lăsaţi-i să se răcească. Spălaţi portocala şi radeţi coaja fâşii (fără partea albă); stoarceţi zeama.
Amestecaţi într-un bol maioneza, ketchupul, zeama de portocală, hot sauce-ul după gust şi creveţii. Adăugaţi sare şi puţină zeamă de lămâie, dacă portocala a fost prea dulce.
Puneţi frunze de salată în 6 castronaşe, acoperiţi cu amestec de creveţi, ornaţi cu coajă de portocală.
Lăsaţi 5 min în frigider, apoi serviţi imediat.
Creveţi cu sos de portocale
Pofta buna!
Imi faci si mie creveti din astia?