Creveţi în sos de soia şi miere
PrinteazaCreveţi în sos de soia şi miere din: creveti decorticati, midii, ceapa, usturoi, miere, sos de soia, seminte de susan, ghimbir, ulei de susan, dafin, ardei iute, broccoli, cartofi, sare, piper, limeta.
- 300 g creveti decorticati
- 300 g midii
- doua cepe albe
- usturoi
- 50 g miere
- 30 ml sos de soia
- 30 g seminte de susan
- 3 g ghimbir ras
- 50 ml ulei de susan sau nuci
- dafin
- un ardei iute
- 500 g broccoli
- 4 cartofi
- sare
- piper
- limeta
Mod de preparare:
Creveţii se spală, se scurg de apă şi se pun într-un bol.
Se încinge uleiul într-un bol, se călesc ceapa şi doi căţei de usturoi tocaţi mărunt, ardeiul iute tocat, ghimbirul ras şi o frunză de dafin.
Se adaugă midiile şi creveţii, se amestecă şi se prăjesc până ce creveţii capătă culoarea roz.
Intr-un bol se amestecă mierea cu sosul de soia, seminţele de susan, piper după gust şi se toarnă peste ingredientele din cratiţă.
Se amestecă bine cu o lingură ca să se omogenizeze ingredientele, se fierbe totul cinci minute, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.
Broccoli şi cartofii curăţaţi de coajă se fierb separat în apă cu sare, se taie în bucăţi mai mici şi se pun în farfurii.
Se toarnă deasupra sosul cu midii şi creveţi şi se servesc imediat.
In momentul servirii se presara cu coaja de limeta rasa sau cu suc de limeta.
Creveţi în sos de soia şi miere
Pofta buna!