Creveţi cu sparanghel şi piure de dovleac

Printeaza

Creveţi cu sparanghel şi piure de dovleac din: dovleac, pasta de curry, lapte de cocos, supa de legume, ceapa, ghimbir, zeama si coaja de lamaie, ulei, creveti, langustine, unt si fulgi de chilli.

Ingrediente:

  • 250 g de dovleac
  • 1 lingurita pasta de curry rosu
  • 50 g de lapte de cocos
  • 2-3 linguri supa de legume
  • 1 ceapa mica
  • 1 bucatica de ghimbir
  • zeama si coaja rasa de la 1 lime
  • 2 linguri de ulei
  • 3 creveti jumbo
  • 2 langustine
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita fulgi de chilli
  • sparanghel
  • chives si reductie de otet balsamic pentru servit (optional)

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200° C/gaz 9. Aşază pe o tavă 1 felie de dovleac şi dă-o la cuptor 25-35 de minute, până devine moale şi furculiţa intră uşor. Curăţ-o de coajă şi las-o deoparte.

Curăţă ghimbirul şi ceapa, apoi toacă-le mărunt. Incinge uleiul într-o tigaie, adaugă ghimbirul şi ceapa şi sotează-le 15 minute.

Adaugă coaja de lime, pasta de curry, dovleacul copt, tăiat cubuleţe, şi 1-2 linguriţe supă de legume.

Lasă la fiert 5-7 minute, iar la final adaugă laptele de cocos şi câteva picături zeamă de lime. Asezonează doar cu sare şi pasează totul în blender.

Decortichează creveţii şi langustinele, apoi scoate-le intestinul. Incinge untul într-o tigaie încăpătoare.

Adaugă fulgii de chilii, creveţii şi langustinele şi sotează-le până devin roz, aproximativ 3-5 minute.

Pune sparanghelul la fiert într-o oală cu apă clocotită şi opăreşte-l 3-5 minute. Scoate-l din apa fierbinte şi aşaza-l într-un bol cu apă rece şi câteva cuburi de gheaţă.

Serveşte creveţii şi langustinele alături de piureul de dovleac şi sparanghel.

Decorează cu frunze de chives şi reducţie de otet balsamic.

 

Creveţi cu sparanghel şi piure de dovleac

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.