Creveţi în stil cajun
PrinteazaCreveţi în stil cajun din: creveti, unt, ceapa, usturoi, ardei gras, telina, rosii in bulion, vin, sos tabasco, seminte de telina, cimbru, patrunjel, sare, piper.
- 500 g creveti decorticati sau cozi de creveti
- 2 linguri unt
- 1/4 cana ceapa tocata
- 1-2 catei de usturoi, tocati
- 1 ardei gras, taiat cubulete
- 1 tija de telina (apio), tocata marunt
- 1 cutie mica (400 g cuburi) de rosii in bulion
- 1/4 cana vin alb sec
- cateva picaturi sos tabasco
- 1/2 lingurita seminte de telina (facultativ)
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 1/2 linguri patrunjel tocat
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Topiţi untul într-o cratiţă şi prăjiţi ceapa, usturoiul, ardeiul şi ţelina, până se înmoaie, fără să se coloreze. Adăugaţi roşiile, vinul, cimbrul, seminţele de ţelină, sare, piper şi sos tabasco după gust. Lăsaţi să fiarbă la foc mic 30 min, amestecând din când în când.
Adăugaţi şi creveţii, amestecaţi, mai lăsaţi la fiert 8-10 min. Serviţi fierbinte, cu paste.
Creveţi în stil cajun
Pofta buna!
Se pot face mai simplu, cu condimente cajun