Creveti sweet and sour
PrinteazaO reteta delicioasa de creveti sweet and sour din: creveti, ghimbir, orez basmati, smantana, ananas, miere, vin alb, busuioc, ceapa, limette, ulei de masline si sofran.
- 120 g creveti decorticati
- 3 g ghimbir
- 70 g orez basmati
- 80 ml smantana lichida
- 100 g ananas din conserva
- 50 ml miere
- 20 ml vin alb
- 10 g busuioc decor
- 80 g ceapa
- 1 limette
- 80 ml ulei de masline
- sofran
Mod de preparare:
Se lucreaza in trei tigai. In prima se caleste 1/2 din cantitatea de ceapa impreuna cu 1/2 din cantitatea de ghimbir. Se adauga orezul care a fost fiert dinainte al dente. Se stinge cu 1/2 din catitatea de vin alb. Se taie felii subtiri de coaja de limette si se adauga la orez.
In a doua tigaie se caleste restul de ceapa impreuna cu restul de ghimbir. Se adauga ananasul. Se torana mierea. Se stinge cu vin alb. Se toarna zeama de limette si smantana.
Se condimenteaza cu sofran si se paseaza cu blenderul. In a treia tigaie se prajesc crevetii. Se toarna sosul in tigaie. Se monteaza pe farfuri.
Creveti sweet and sour
Pofta buna!