Creveti sweet and sour

Printeaza

O reteta delicioasa de creveti sweet and sour din: creveti, ghimbir, orez basmati, smantana, ananas, miere, vin alb, busuioc, ceapa, limette, ulei de masline si sofran.

Ingrediente:Creveti sweet and sour

  • 120 g creveti decorticati
  • 3 g ghimbir
  • 70 g orez basmati
  • 80 ml smantana lichida
  • 100 g ananas din conserva
  • 50 ml miere
  • 20 ml vin alb
  • 10 g busuioc decor
  • 80 g ceapa
  • 1 limette
  • 80 ml ulei de masline
  • sofran

 

Mod de preparare:

Se lucreaza in trei tigai. In prima se caleste 1/2 din cantitatea de ceapa impreuna cu 1/2 din cantitatea de ghimbir. Se adauga orezul care a fost fiert dinainte al dente. Se stinge cu 1/2 din catitatea de vin alb. Se taie felii subtiri de coaja de limette si se adauga la orez.

In a doua tigaie se caleste restul de ceapa impreuna cu restul de ghimbir. Se adauga ananasul. Se torana mierea. Se stinge cu vin alb. Se toarna zeama de limette si smantana.

Se condimenteaza cu sofran si se paseaza cu blenderul. In a treia tigaie se prajesc crevetii. Se toarna sosul in tigaie. Se monteaza pe farfuri.

Creveti sweet and sour

Creveti sweet and sour

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.