Creveti cu taitei si sos pesto

Printeaza

Creveti cu taitei si sos pesto din: taitei, busuioc, coriandru, arahide, ardei iute, limeta, ulei de susan, ulei de masline, creveti.

Ingrediente: Creveti cu taitei si sos pesto

  • 300 g taitei
  • 1 legatura busuioc
  • 1 legatura coriandru
  • 75 gr arahide
  • 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat
  • 1 limeta
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 g creveti, decorticati

 

Mod de preparare:

Puneti taieteii intr-un bol mare, apoi turnati peste ei suficienta apa clocotita pentru a-i acoperi in intregime.

Lasa-i deoparte si asteapta pana cand capata o textura al dente.

Pune in robotul de bucatarie busuiocul, coriandrul, arahidele, ardeiul iute, coaja rasa si zeama de limeta, uleiul de susan, 1 lingura ulei de masline, 2 linguri de apa si un praf de sare si paseaza-le pana cand obtii sosul pesto.

Incinge uleiul ramas intr-o tigaie mare nonaderenta si prajeste rapid, la foc mare, crevetii, timp de 3-4 minute, apoi adauga sosul pesto.

Scurge taieteii si adauga-i in tigaie, asezoneaza mancarea cu piper negru si amesteca totul bine, pentru ca taieteii sa fie acoperiti uniform cu sos.

Transfera mancarea in boluri, stoarce deasupra putina zeama de limeta si presara coriandru.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Orez prajit cu creveti si carne de porc

Orez prajit cu creveti si legume

Orez prajit cu creveti si carne de porc din: ulei, oua, usturoi, ceapa verde, creveti, carne de porc, orez fiert, mazare, sos de soia, ulei de susan, piper alb. Ingrediente: 3 linguri de ulei 3 oua, batute 3 catei de usturoi , tocat 3 fire de ceapa verde , tocata (doar partea alba) 300 g de […]

Creveti cu ghimbir si ceapa

Creveti cu ghimbir si ceapa

Creveti cu ghimbir si ceapa din: creveti, ceapa verde, ghimbir, usturoi, ceapa, ulei, sos de stridii, sos soia, zahar, vin de orez, piper, apa, faina de porumb. Ingrediente:  6 creveti mari, decorticati 2 tulpini de ceapa verde, tocata 6 felii de ghimbir 1 catel de usturoi, tăiat în felii subțiri 1/2 ceapa, tăiata în felii […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.