Creveţi tempura
PrinteazaCreveţi tempura din: creveti, ou, faina, apa carbogazoasa, praf de copt, ulei, sare.
- 12 creveti mari
- 1 ou
- 1 cana faina
- 1 cana apa carbogazoasa de la gheata
- 1/4 lingurita praf de copt
- ulei pentru prajit
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi decorticaţi creveţii, fără să rupeţi cozile. Faceţi 2-3 incizii în stomacul lor şi presaţi-i uşor, ca să-i îndreptaţi. Uscaţi-i pe un prosop.
Tăvăliţi-i prin făină şi scuturaţi făina în exces. Bateţi oul într-un bol cu puţină sare şi cu praful de copt.
Adăugaţi apă foarte rece, dacă se poate cu ace de gheaţă în ea. Puneţi făina cernută şi amestecaţi numai un pic.
Cufundaţi pe rând creveţii în aluat, scoateţi-i imediat şi prăjiţi-i în baie de ulei bine încins. Serviţi creveţii fierbinţi, cu diferite sosuri.
Puteţi prepara identic tot felul de legume tăiate fâşii. Ca să nu sară ulei, crestaţi puţin coaja ardeilor şi a vinetelor.
Creveţi tempura
Pofta buna!
O idee buna!