Creveţi tempura

Printeaza

Creveţi tempura din: creveti, ou, faina, apa carbogazoasa, praf de copt, ulei, sare.

Ingrediente:Creveti_tempura

  • 12 creveti mari
  • 1 ou
  • 1 cana faina
  • 1 cana apa carbogazoasa de la gheata
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • ulei pentru prajit
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi, spălaţi şi decorticaţi creveţii, fără să rupeţi cozile. Faceţi 2-3 incizii în stomacul lor şi presaţi-i uşor, ca să-i îndreptaţi. Uscaţi-i pe un prosop.

Tăvăliţi-i prin făină şi scuturaţi făina în exces. Bateţi oul într-un bol cu puţină sare şi cu praful de copt.

Adăugaţi apă foarte rece, dacă se poate cu ace de gheaţă în ea. Puneţi făina cernută şi amestecaţi numai un pic.

Cufundaţi pe rând creveţii în aluat, scoateţi-i imediat şi prăjiţi-i în baie de ulei bine încins. Serviţi creveţii fierbinţi, cu diferite sosuri.

Puteţi prepara identic tot felul de legume tăiate fâşii. Ca să nu sară ulei, crestaţi puţin coaja ardeilor şi a vinetelor.

Creveţi tempura

Creveti_tempura

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.