Creveti in unt cu usturoi
PrinteazaCreveti in unt cu usturoi din: ardei iute, creveti, unt, ulei de masline, pudra de chili, coniac, bulion, verdeata, sare, piper, unt cu verdeata, bagheta.
- 1 ardei iute rosu
- 450 g creveti mari decorticati
- 25 g unt
- 5 linguri ulei de masline
- 1/4 lingurita pudra de chili
- 2 cl coniac
- 1 lingurita bulion
- 3 linguri verdeata asotata tocata
- sare
- piper
- 3 linguri unt cu verdeata
- 1/2 paine bagheta feliata
Mod de preparare:
Se spala ardeiul iute, se cresteaza pe lung, apoi se curata de seminte.
Se toaca pulpa. Se spala crevetii si se lasa sa se scurga. Se incing intr-o tigaie untul şi 1 lingură ulei de măsline.
Se călesc înăuntru bucăţelele de ardei 2-3 min. Se adaugă la creveţi şi se prăjesc la foc iute până ce devin roşii.
Se pudrează cu chili şi se adaugă coniac, bulion, verdeaţă, sare şi piper. Se mai fierb 2-3 min.
Se amestecă untul cu verdeaţă cu uleiul de măsline şi se ung feliile de pâine. Se coc la cuptorul încins sau pe grătar.
Se servesc alături de creveţi, eventual şi cu o salată asortată de legume.
Creveti in unt cu usturoi
Pofta buna!