Creveţi uriaşi aromaţi
PrinteazaO reteta de creveti uriasi aromati din: ulei de masline, pesmet, patrunjel, coaja si zeama de lamaie, parmezan, creveti, faina, oua, sare de mare, piper si rucola.
Această reţetă merge foarte bine cu creveţi mijlocii şi mari; nu merită să o faceţi cu creveţi mici. Folosiţi pesmet de bună calitate, care va proteja foarte bine creveţii în timpul preparării. Este o gustare sau un aperitiv perfect — crocant în exterior şi moale în interior.
- ulei de masline
- 3 maini mari de pesmet
- o mana de frunze proaspete de patrunjel, tocate marunt
- coaja rasa si zeama de la o lamaie, plus inca o lamaie pentru decor
- o mana de parmezan proaspat ras
- 8 creveti uriasi decorticati si crestati
- un bol mic de faina condimentata
- 2 oua mari, batute
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 4 maini de rucola, spalata si uscata
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 220°C (treapta 7). Ungeţi o tavă de copt cu ulei de măsline şi puneţi-o deoparte. Puneţi pesmetul într-un bol, adăugaţi pătrunjelul, coaja de lămâie, 1-2 linguri de ulei de măsline şi parmezanul, amestecaţi şi întindeţi amestecul în tavă, ca să se usuce.
Daţi creveţii prin făină şi scuturaţi excesul. Cufundaţi-i în ouăle bătute şi lăsaţi să se scurgă puţin, apoi puneţi creveţii în tavă. Scuturaţi-o pentru a îmbrăca toţi creveţii cu pesmet, apăsându-i cu mâinile până când sunt acoperiţi uniform. Aşezaţi creveţii în tava unsă şi introduceţi-i în mijlocul cuptorului pentru 10 minute sau până când devin crocanţi şi aurii.
Când sunt gata, presăraţi-i cu puţină sare şi puneţi-i în farfuriile de servit. Asezonaţi rucola cu puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie, apoi condimentaţi cu sare şi piper. Repartizaţi câte o mână de salată în fiecare farfurie, decoraţi cu câte un sfert de lămâie şi serviţi.
Dacă vă place această reţetă, o puteţi prepara şi cu alte fructe de mare sau peşti — calamar, scoici Saint-Jacques sau sardele. Vor fi la fel de gustoase.
Creveţi uriaşi aromaţi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- creveti uriasi
Vreau si eu din astia 🙂